Het Carnavals magazine Oeteldonk en omstreken is uit en wat denk je? We staan in deze geweldige glossy! Het is gratis af te halen bij bijvoorbeeld het theater aan de parade, Supercoop Paanakker of Stadscafé de Basiliek. Mocht je niet kunnen wachten hieronder de inhoud van het mooie artikel.

Oeteldonk is gebouwd op evenementen en tradities. Denk aan de aankomst van de Prins, het onthullen van boer Knillis, de intocht, de Grote optocht enz. enz. Maar wat Oeteldonk uniek maakt zijn de kleine initiatieven. Grootse ideeën, op kleine schaal tot uiting gebracht. Enkele voorbeelden aan de hand Oeteldonks’ meest bekende onbekende club; CV de Pintvatters.

‘De kleine Prins’ is zo’n kleinschalig evenement, op de vrijdagavond voor Carnaval. Op deze avond, vol totaaltheater van lachwekkend niveau, krijgt Oeteldonks talent een podium bij het Mariapaviljoen. Het programma is ieder jaar weer een verrassing, zelfs voor de organisatoren. Ondanks dat het een
evenement in de buitenlucht is, ontstaat er een intiem Oeteldonks feestje, met hilarische, soms onbegrepen en pareltjes van acts.

Op de zaterdagavond voor carnaval zjin de Pintvatters in in heel Oeteldonk te vinden. Tijdens de ‘huiskaomerconcerten’ bezoeken zij Oeteldonkers die niet de mogelijkheid hebben om het feestje in ons mooie pronkjuweel te kunnen vieren. Bende ziek, zwak of misselijk, dan krijg je voorrang. Voor een natje en droogje komen ze een uurtje langs en laten dan enkel en alleen een onuitwisbare indruk achter. Hoe groot of hoe klein de huiskamer ook is, het past altijd. Kijk voor een indruk eens op de website www.pintvatters.nl

Kleinschalig in een groot evenement: de grote optocht. Waar de aandacht en de verbazing voornamelijk naar de grote wagens uitgaat, proberen de Pintvatters als grote loopgroep het publiek te raken. Of zij nu als terracottaleger in de pas lopen, of als Lion King-act op stelten, elk jaar weten zij een applaus of lach op de gezichten van de mensen langs de kant te toveren. Al maanden van tevoren werken zij in hun eigen bouwhalletje en naaiatelier met veel plezier de verhalen, sprookjes, woordgrappen en buitensporige ideeën van de club uit tot een visueel aantrekkelijk geheel. Daarnaast spat het plezier van de club wanneer zij weer in een vreemd pak gehesen de route van de optocht tot een einde volbrengen. Dweilen met de kraan open. Na het lopen van de optocht spelen zij er nog lustig op los tot in de late uurtjes.

Na het lopen van de optocht spelen zij er nog lustig op los tot in de late uurtjes. Dweilen met de kraan open, van zondagochtend tot de begrafenis van Knillis. De Pintvatters zijn met hun uptempo Oeteldonkse en niet-Oeteldonkse muziek de hele carnaval in ons durp te vinden.

Het volle programma vereist inzet en samenhorigheid. Deze eigenschappen staan aan de wieg van deze vereniging met haar wortels in de Jeroen Bosch Verkennersband. Tientallen jaren geleden ontstaan door de uitspraak “jullie zijn geen padvinders, maar Pintvatters”! Op het oog laat de club zich nog steeds herkennen door een Oetel met een verkennershoed, die een glas bier omarmt. Maar daarachter gaat een gedeeld plezier schuil in het samen muziek maken, het organiseren van activiteiten en een diversiteit van leeftijden en achtergronden.

Carnavals magazine Oeteldonk en omstreken nogmaals dank!