Het juryrapport luidde:

“Arno Durieux is al meer dan 25 jaar (met 2x 11 zouden wij hem te kort doen) muzikaalleider, arrangeur, creatief brein voor zowel de grote als kinderoptocht, inspirator voor de deelname aan het Kwekfestijn en cement tussen de stenen van de Pintvatters. De Pintvatters hebben hun oorsprong in de Jeroen Bosch Verkennersband en Arno is hun trotse muzikaal leider. In deze rol dirigeert en geeft hij les (of heeft gegeven) aan een aantal jeugdleden van de Koekerellen.

Nadat de pintvatters de afgelopen jaren vooral in de achtergrond hebben geacteerd, vallen zij de laatste jaren zowel muzikaal als creatief vlak steeds meer op. Arno heeft hierin een grote bijdrage gehad en In het jaar van “Oeteldonk doar zit meziek in” is een waardering voor deze inzet daarom meer als terecht.”

Mooie en wijze woorden van Amadeiro XXV en wij sluiten ons hier 100% bij aan. Arno, wij willen je namens alle Pint-, Ranja en Melkvatters hartelijk feliciteren! Zet hem goed vast op je Pintvattersjas en geniet zeker de komende 11 jaar lekker van dit verdiende moment!